Αρθρίτιδα στο γόνατο. Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με το Kinisis Progen

In παθήσεις, Συμβουλές

Το γόνατο είναι η πιο ταλαιπωρημένη άρθρωση στο σώμα μας. Σηκώνει οκτώ φορές το βάρος του σώματος.

Τι προκαλεί την αρθρίτιδα στο γόνατο

Τα γόνατά μας δέχονται πολλά φορτία και κραδασμούς με αποτέλεσμα να τραυματίζονται και να πονούν.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των γονάτων είναι η αρθρίτιδα κατά την οποία καταστρέφεται ο αρθρικός χόνδρος.

Ο αρθρικός χόνδρος φθείρεται φυσικά από την πάροδο του χρόνου.

Άλλοι παράγοντες, όπως η έλλειψη άσκησης και ενδυνάμωσης των μυών, η αύξηση του σωματικού βάρους, , το κάπνισμα που περιέχει ουσίες οι οποίες ενδεχομένως βλάπτουν τα χονδροκύτταρα των αρθρώσεων, τραυματισμοί, καταπόνηση από ανεβοκατέβασμα σκάλας κ.α. χειροτερεύουν την φθορά

 

Οι δυο βασικές μορφές αρθρίτιδας στο γόνατο

Οι δυο βασικές μορφές αρθρίτιδας που προσβάλουν το γόνατο είναι η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) κι η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ).

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι μια πάθηση αγνώστου αιτιολογίας κατά την οποία η μεμβράνη που καλύπτει τις αρθρώσεις (αρθρικός υμένας), φλεγμαίνει. Ακολουθεί η βλάβη στις επιφάνειες των αρθρώσεων, η οποία καταλήγει στην καταστροφή του χόνδρου με αποτέλεσμα η άρθρωση να γίνει επώδυνη και αρθριτική.

Η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) είναι μακράν η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Υπολογίζεται ότι το 25% των γυναικών και το 16% των ανδρών άνω των 60 ετών, παρουσιάζουν συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας.

(Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική πάθηση κατά την οποία υπάρχει προοδευτική απώλεια αρθρικού χόνδρου, η οποία συνοδεύεται από σχηματισμό νέου οστού και ίνωση του αρθρικού θύλακα (σκλήρυνση). H οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προσβάλει μια ή και πολλές αρθρώσεις μαζί.)

Στην Ελλάδα πάνω από 800.000 άνθρωποι το χρόνο θα νοσήσουν από οστεοαρθρίτιδα. Η πάθηση προσβάλλει συχνότερα τις γυναίκες και κυρίως μετά την ηλικία των 65 ετών ενώ μέχρι την ηλικία των 55 ετών προσβάλλει συχνότερα τους άνδρες. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 35-55 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, ακόμη και σε παιδιά.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, η έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Ρευματολογίας δείχνει πως αυτή ανέρχεται στο επίπεδο του 6,7% των ενηλίκων και ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα

Δείτε ένα αναλυτικό video για τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο

Πως αντιμετωπίζεται η αρθρίτιδα στο γόνατο

 

Οι θεραπευτικές επιλογές ποικίλλουν, ανάλογα με την υποκείμενη αιτία του πόνου. Ο γιατρός θα συστήσει τα κατάλληλα αναλγητικά προς αντιμετώπιση της ενόχλησης και ειδικά φάρμακα εάν ο πόνος οφείλεται π.χ. σε αρθρίτιδα ή κάποιο άλλο διαπιστωμένο πρόβλημα υγείας.

Επίσης, η αιτία του πόνου θα καθοδηγήσει το θεραπευτικό πλάνο ως προς την ανάγκη περίδεσης ή άλλου τύπου υποστήριξης, φυσικοθεραπείας ή χειρουργικής επέμβασης.

Προστασία και αντιμετώπιση χωρίς φάρμακα

 

Η εκγύμναση των μυών κρίνεται απαραίτητη για να σταθεροποιηθεί το γόνατο. Οι ασκήσεις θα πρέπει να εστιάζουν στην ενδυνάμωση των μυών που βρίσκονται στο πρόσθιο μέρος του μηρού (τετρακέφαλος) και των μυών που βρίσκονται στο οπίσθιο μέρος του μηρού (οπίσθιος μηριαίος). Εξίσου σημαντικές είναι οι ασκήσεις προς βελτίωση της ισορροπίας.

 

Η σωστή επιλογή παπουτσιών είναι επίσης σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη σταθερότητα του γόνατος κατά τη βάδιση, ιδιαίτερα στην περίπτωση χρόνιων παθήσεων όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Σε περίπτωση ήπιου πόνου στο γόνατο λόγω τραυματισμού, επιβάλλεται για μία ή δύο ημέρες αποχή από δραστηριότητες που καταπονούν την άρθρωση, όπως ανύψωση βαρέων αντικειμένων, αθλητικές δραστηριότητες κ.λπ.

Ασκήσεις στο σπίτι για να μειώσεις τους πόνους της αρθρίτιδας στο γόνατο

Ο πόνος στο γόνατο ανακουφίζεται επίσης με την εφαρμογή πάγου ή θερμότητας, ανάλογα με την υποκείμενη αιτία του. Ο πάγος δεν πρέπει να εφαρμόζεται για περισσότερο από 20 λεπτά κάθε φορά, καθώς υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο δέρμα ή τα νεύρα.

Η περίδεση προλαμβάνει στη συσσώρευση υγρού στους τραυματισμένους ιστούς και διατηρεί το γόνατο σταθερό και σωστά ευθυγραμμισμένο. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ασκείται υπερβολική πίεση από τον επίδεσμο ή την επιγονατίδα, ώστε να κυκλοφορεί ομαλά το αίμα στο πόδι.

Τέλος, η ανύψωση του άκρου με μαξιλάρι ή άλλο υποστήριγμα βοηθά να μειωθεί το οίδημα (πρήξιμο) στην πάσχουσα περιοχή.

Νέα μέθοδος για ανακούφιση από τα συμπτώματα και πρόληψη από την αρθρίτιδας στο γόνατο

 

Τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορεί στην Ελλάδα ένα συμπλήρωμα διατροφής από την Ευρώπη που έχει βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς να σταματήσουν τη φθορά της άρθρωσης στο γόνατο που προκαλεί η αρθρίτιδα χάρη στα συστατικά του και τη πόσιμη μορφή του. Το Kinisis Progen διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ όπως ορίζει ο νόμος για τα συμπληρώματα διατροφής.

Αρ. Γν. ΕΟΦ 88905/16-11-2016

Μηχανισμός της δράσης

Στο σχήμα απεικονίζεται ο μηχανισμός δράσης του Kinisis στις αρθρώσεις .

 1. Εμπλουτίζει το αρθρικό υγρό (σύμπλεγμα θειϊκής χονδτοϊτίνης με υαλουρονικό οξύ)
 2. Αυξάνει το πάχος και την ελαστικότητα του χόνδρου (βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου)
 3. Ενισχύει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη (ουρσολικό οξύ), και βοηθά στην μείωση της πίεσης στις αρθρώσεις
 4. Προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση (ουρσολικό οξύ και βιταμίνη C)

 

HC15 – Σύμπλεγμα θειϊκής χονδτοϊτίνης με υαλουρονικό οξύ

HC15: Πατενταρισμένο σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέος και θειικής χονδροϊτίνης (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΕΡ 2596796). Η θειική χονδροϊτίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως φορέας του υαλουρονικού οξέος για τη διασφάλιση της σταθερότητας του οξέος από τη λήψη έως και την απορρόφησή του στην άρθρωση. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η απορρόφηση του υαλουρονικού οξέος σε αντίθεση με λοιπά συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.  Επιπλέον, πέραν της δράσης της ως φορέα, η θειική χονδροϊτίνη έχει ευεργετική δράση στις αρθρώσεις, καταγεγραμμένη σε πλήθος κλινικών μελετών.

Συμπερασματικά:

 

 • Επιτρέπει τη σταθεροποίηση του υαλουρονικού οξέος σε φυσιολογικές διαδικασίες όπως είναι τα ένζυμα και οξείδωση υαλουρονιδάσης που εμπλέκονται σε φλεγμονώδεις διαδικασίες.
 • Προωθεί την αποτελεσματικότητα του μορίου.
 • Βελτιώνει φυσικοχημικές ιδιότητες του μορίου, όπως το ιξώδες και η δομή 3D απέναντι από το ελεύθερο υαλουρονικό οξύ.

Βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου

Το Kinisis Progen περιέχει ειδικά βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου που ενεργοποιούν τη σύνθεση του κολλαγόνου στον αρθρικό χόνδρο, στους συνδέσμους και τους τένοντες που επηρεάζονται από εκφυλιστικές παθήσεις ή τραυματισμούς.

βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου

 • Η ειδική υδρόλυση του κολλαγόνου, παράγει βιοενεργά πεπτίδια με μέσο μοριακό βάρος μεταξύ 0,5-3 kDa.
 • Αυτά τα πεπτίδια είναι ικανά να διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και πρωτεογλυκανών στα αρθρικά χονδροκύτταρα και να βελτιώσουν τη λειτουργία της άρθρωσης.
 • Αυξάνουν την αντοχή και τη δύναμη των μυοσκελετικών ιστών (χόνδρος, οστά, μύες, τένοντες, σύνδεσμοι).
 • Βελτιώνουν τη λειτουργία των αρθρώσεων και των μυών προσφέροντας καλύτερη κινητικότητα και μείωση του πόνου.
 • Αυξάνουν το πάχος του αρθρικού χόνδρου προλαμβάνοντας ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μειώνει  την εξέλιξη της αρθρίτιδας, αφού εμπλέκεται στον σχηματισμό του κολλαγόνου και των πρωτεογλυκανών (δύο σημαντικά συστατικά του χόνδρου, τα οποία υποβοηθούν τις αρθρώσεις). Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι επίσης, βοηθάει στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιδράσεων των ελευθέρων ριζών στο σώμα, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τον χόνδρο.

 

Πόσιμη Μορφή

Το Kinisis Progen είναι σε πόσιμη μορφή με αποτέλεσμα να πετυχαίνει:

 • Απίστευτο ποσοστό απορροφησιμότητας, ξεπερνάει το 95%, κάτι που δεν μπορεί να φτάσει κανένα χάπι
 • Πολύ υψηλή περιεκτικότητα – έως και 20 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες σε σχέση με τα χάπια
 • Εξαιρετικά εύληπτο
 • Πολύ μικρότερη επιβάρυνση στον οργανισμό μας σε σχέση με τα χάπια
 • 1 δόση= έως και 20 χάπια, γεγονός που το καθιστά σαφέστατα την πιο οικονομική πρόταση στα συμπληρώματα διατροφής

Αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες

Οι περισσότεροι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν έχουν δει ορατά αποτελέσματα μέσα στις πρώτες 2-3 εβδομάδες χρήσης του Kinisis Progen, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο κουτί. Ο πόνος  έχει μειωθεί σημαντικά, η κίνηση και η ευλυγισία έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει τονωθεί η μυϊκότητα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κάθε άνθρωπος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ωστόσο, σύμφωνα και με πλήθος μελετών τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται μετά τη χρήση 4 μηνών.

 

Αποκλειστικά στα φαρμακεία

Το Kinisis Progen κυκλοφορεί μόνο στα φαρμακεία. Βρες εδώ το κοντινότερο φαρμακείο