Αρθρίτιδα ώμου. Πως βοηθά το Kinisis Progen

In παθήσεις, Συμβουλές

Τι είναι η αρθρίτιδα στον ώμο

Η αρθρίτιδα αποτελεί μία συχνή αιτία πόνου και δυσλειτουργίας του ώμου.

 

Η άρθρωση του ώμου αποτελεί την πιο ευκίνητη άρθρωση ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος και σχηματίζεται με τη συμμετοχή 3 οστών: Του βραχιονίου, της ωμοπλάτης και της κλείδας.

Ο ώμος αποτελείται από δύο ξεχωριστές αρθρώσεις: τη γληνοβραχιόνιο και την ακρωμιοκλειδική. Οι δύο αυτές αρθρώσεις συνεργάζονται ώστε να επιτρέπουν τόσο την κίνηση του βραχίονα σ’ ένα μεγάλο κύκλο στο επίπεδο του ώμου, όσο και την περιστροφή του γύρω από τον άξονά του.

O πόνος οφείλεται στην καταστροφή του αρθρικού χόνδρου. Ο χόνδρος είναι ένα λείο και ελαστικό περιβλήμα που καλύπτει το βραχιόνιο και την ωμοπλάτη.

Οι δύο αυτές αρθρώσεις συνεργάζονται ώστε να επιτρέπουν τόσο την κίνηση του βραχίονα σ’ ένα μεγάλο κύκλο στο επίπεδο του ώμου, όσο και την περιστροφή του γύρω από τον άξονά του.

 

Όταν  ο αρθρικός χόνδρος φθείρεται ή καταστρέφεται, οι επιφάνειες των οστών γίνονται τραχείες, με συνέπεια να αναπτύσσεται τριβή και να προκαλείται πόνος κατά τις κινήσεις του ώμου.

Αρθρίτιδα ώμου

Ανάλογα με την αιτία που προκαλεί την καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, η αρθρίτιδα του ώμου διακρίνεται στις εξής κατηγορίες:

 

Οστεοαρθρίτιδα: Εμφανίζεται κυρίως σε ασθενείς άνω των 60 ετών και οφείλεται σε σταδιακή εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου προϊόντος του χρόνου. Με το πέρασμα των ετών, ο αρθρικός χόνδρος χάνει την ελαστικότητά του, γίνεται ευαίσθητος σε τραυματισμούς και χάνει την ικανότητά του να αυτοϊάται, με αποτέλεσμα την τελική καταστροφή του.

 

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Εμφανίζεται σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, κυρίως σε ηλικίες άνω των 40 ετών. Στις περιπτώσεις αυτές, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς αναγνωρίζει τον αρθρικό χόνδρο σαν ξένο σώμα, επιτίθεται εναντίον του και τον καταστρέφει ανεπανόρθωτα.

 

Μετατραυματική αρθρίτιδα: Οφείλεται στην καταστροφή του αρθρικού χόνδρου λόγω παλαιότερης κάκωσης του ώμου (κάταγμα, εξάρθρημα, χειρουργείο) και μπορεί να εμφανισθεί ακόμα και σε νεαρές ηλικίες.

 

Αρθροπάθεια του στροφικού πετάλου: Πρόκειται για ειδική κατηγορία αρθρίτιδας του ώμου που εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Οφείλεται σε μαζική εκφύλιση των μυών του ώμου, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια γενικευμένη αποδιοργάνωση της άρθρωσης.

Πόνος στον ώμο

Συμπτώματα

 

Το κυριότερο σύμπτωμα της πάθησης είναι ο πόνος. Άλλα συμπτώματα είναι η αδυναμία ανύψωσης ή στροφής του άνω άκρου, το αίσθημα τριβής κατά τις κινήσεις του ώμου και ο περιορισμός του εύρους κίνησης της άρθρωσης.

 

Διάγνωση αρθρίτιδας ώμου

 

Η διάγνωση της πάθησης γίνεται εύκολα κλινικά και επιβεβαιώνεται απεικονιστικά με απλές ακτινογραφίες. Τα ακτινογραφικά ευρήματα της αρθρίτιδας του ώμου περιλαμβάνουν τη διαταραχή της αρχιτεκτονικής της άρθρωσης, τη στένωση του διαστήματος μεταξύ βραχιονιου και ωμοπλάτης (μεσάρθριου διαστήματος) και την παραγωγή αντιδραστικού οστού (οστεόφυτα) σε μη φυσιολογικές θέσεις.

 

Θεραπεία

 

Η θεραπευτική προσέγγιση εξαρτάται από το βαθμό της αρθρίτιδας, τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και τις απαιτήσεις του ασθενούς.

 

Σε ήπιες ή αρχόμενες μορφές αρθρίτιδας του ώμου, εφαρμόζεται η συντηρητική (μη χειρουργική) θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει:

 

 • αναλγητική αγωγή
 • συμπληρώματα διατροφής
 • φυσικοθεραπεία

 

Σε περιπτώσεις προχωρημένης αρθρίτιδας ή αποτυχίας των παραπάνω μέτρων, η οριστική λύση είναι η χειρουργική και περιλαμβάνει την ολική αρθροπλαστική του ώμου.

 

Η νέα μέθοδος για πρόληψη και ανακούφιση από τα συμπτώματα  της αρθρίτιδας ώμου

Τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορεί στην Ελλάδα ένα συμπλήρωμα διατροφής από την Ευρώπη που έχει βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς να σταματήσουν τη φθορά της άρθρωσης που προκαλεί η αρθρίτιδα ώμου χάρη στα συστατικά του και τη πόσιμη μορφή του. Το Kinisis Progen διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ όπως ορίζει ο νόμος για τα συμπληρώματα διατροφής. (Αρ. Γν. ΕΟΦ 88905/16-11-2016

 

Μηχανισμός της δράσης

Στο σχήμα απεικονίζεται ο μηχανισμός δράσης του Kinisis Progen στις αρθρώσεις .

 1. Εμπλουτίζει το αρθρικό υγρό (σύμπλεγμα θειϊκής χονδτοϊτίνης με υαλουρονικό οξύ)
 2. Αυξάνει το πάχος και την ελαστικότητα του χόνδρου (βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου)
 3. Ενισχύει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη (ουρσολικό οξύ), και βοηθά στην μείωση της πίεσης στις αρθρώσεις
 4. Προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση (ουρσολικό οξύ και βιταμίνη C)

 

Σύμπλεγμα θειϊκής χονδτοϊτίνης με υαλουρονικό οξύ)

HC15: Πατενταρισμένο σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέος και θειικής χονδροϊτίνης (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΕΡ 2596796). Η θειική χονδροϊτίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως φορέας του υαλουρονικού οξέος για τη διασφάλιση της σταθερότητας του οξέος από τη λήψη έως και την απορρόφησή του στην άρθρωση. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η απορρόφηση του υαλουρονικού οξέος σε αντίθεση με λοιπά συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.  Επιπλέον, πέραν της δράσης της ως φορέα, η θειική χονδροϊτίνη έχει ευεργετική δράση στις αρθρώσεις, καταγεγραμμένη σε πλήθος κλινικών μελετών.

 

Συμπερασματικά:

 

 • Επιτρέπει τη σταθεροποίηση του υαλουρονικού οξέος σε φυσιολογικές διαδικασίες όπως είναι τα ένζυμα και οξείδωση υαλουρονιδάσης που εμπλέκονται σε φλεγμονώδεις διαδικασίες.
 • Προωθεί την αποτελεσματικότητα του μορίου.
 • Βελτιώνει φυσικοχημικές ιδιότητες του μορίου, όπως το ιξώδες και η δομή 3D απέναντι από το ελεύθερο υαλουρονικό οξύ.

Βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου)

Το Kinisis Progen περιέχει ειδικά βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου που ενεργοποιούν τη σύνθεση του κολλαγόνου στον αρθρικό χόνδρο, στους συνδέσμους και τους τένοντες που επηρεάζονται από εκφυλιστικές παθήσεις ή τραυματισμούς.

 • Η ειδική υδρόλυση του κολλαγόνου, παράγει βιοενεργά πεπτίδια με μέσο μοριακό βάρος μεταξύ 0,5-3 kDa.
 • Αυτά τα πεπτίδια είναι ικανά να διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και πρωτεογλυκανών στα αρθρικά χονδροκύτταρα και να βελτιώσουν τη λειτουργία της άρθρωσης.
 • Αυξάνουν την αντοχή και τη δύναμη των μυοσκελετικών ιστών (χόνδρος, οστά, μύες, τένοντες, σύνδεσμοι).
 • Βελτιώνουν τη λειτουργία των αρθρώσεων και των μυών προσφέροντας καλύτερη κινητικότητα και μείωση του πόνου.
 • Αυξάνουν το πάχος του αρθρικού χόνδρου προλαμβάνοντας ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μειώνει  την εξέλιξη της αρθρίτιδας, αφού εμπλέκεται στον σχηματισμό του κολλαγόνου και των πρωτεογλυκανών (δύο σημαντικά συστατικά του χόνδρου, τα οποία υποβοηθούν τις αρθρώσεις). Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι επίσης, βοηθάει στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιδράσεων των ελευθέρων ριζών στο σώμα, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τον χόνδρο.

 

Πόσιμη Μορφή

Το Kinisis Progen είναι σε πόσιμη μορφή με αποτέλεσμα να πετυχαίνει:

 • Απίστευτο ποσοστό απορροφησιμότητας, ξεπερνάει το 95%, κάτι που δεν μπορεί να φτάσει κανένα χάπι
 • Πολύ υψηλή περιεκτικότητα – έως και 20 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες σε σχέση με τα χάπια
 • Εξαιρετικά εύληπτο
 • Πολύ μικρότερη επιβάρυνση στον οργανισμό μας σε σχέση με τα χάπια
 • 1 δόση= έως και 20 χάπια, γεγονός που το καθιστά σαφέστατα την πιο οικονομική πρόταση στα συμπληρώματα διατροφής

Αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες

Οι περισσότεροι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν έχουν δει ορατά αποτελέσματα μέσα στις πρώτες 2-3 εβδομάδες χρήσης του Kinisis Progen, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο κουτί. Ο πόνος  έχει μειωθεί σημαντικά, η κίνηση και η ευλυγισία έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει τονωθεί η μυϊκότητα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κάθε άνθρωπος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ωστόσο, σύμφωνα και με πλήθος μελετών τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται μετά τη χρήση 4 μηνών.

 

Μόνο στα φαρμακεία

Το Kinisis Progen κυκλοφορεί μόνο στα φαρμακεία. Βρες εδώ το κοντινότερο φαρμακείο

 

Πηγή: http://www.vimaonline.gr/20/article/16994/arthritida-tou-omou